Valentijnsdag. Dé dag dat je je (stille) liefde laat weten wat je voor hem/haar voelt. Maar die emoties onder woorden brengen kan best lastig zijn. Gelukkig hebben we daar anno 2017 emoji/emoticons voor! Dus roepen we –op Valentijnsdag 2017- een nieuwe term in het leven: Emojinal Storytelling. Speciaal voor Valentijnsdag beschrijven wij onze vier favoriete love stories. Dit keer niet alleen met woorden, maar ook met emoticons. Het was wel lastig om te kiezen… Daenarys & Daario, Alex & Piper, Chuck & Blair, Cosima & Delphine, Meredith & Derek en Caroline & Dwight werden het nét niet. Dit zijn onze vier favorieten:

CaptainSwan_Hook_Emma_OnceuponaTime_EmojinalStorytelling_Valentijn_2017

Captain Swan (Emma en Hook) uit Once Upon a Time

Wie had ooit gedacht dat Kapitein Haak sexy kon zijn? Net als Emma (Jennifer Morrison) stelden we ons Hook (Colin O’Donoghue) voor als een man met een lange permanent en een snor. Als Emma Hook in seizoen 2 vindt in The Enchanted Forest, zien we hoe Hook eruit ziet in de 21e eeuw. Hook is alleen niet wie hij zegt dat hij is. Hij heeft zijn eigen plan, maar wordt toch steeds aangewezen op het gezelschap van Emma. Hook ziet Emma wel zitten en hun eerste zoen zien we in Neverland. Ook Emma lijkt geïnteresseerd, maar haar oude liefde Neal (Baelfire) keert terug en dit zorgt voor fairytale troubles.

Vele vloeken teisteren Storybrooke in de tijd daarna. Hook ruilt zijn schip in om bij Emma te komen en wanneer Emma dit hoort, besluit ze Hook een kans te geven. De eerste date volgt en daarna zijn ze hooked 🙂. Maar er zijn ook genoeg issues. Emma wordt ‘The Dark One’. Hook raakt gewond en Emma kan hem alleen redden door van hem een 2e Dark One te maken. De naam zegt het al: er kan maar één Dark One zijn en Hook gaat naar de onderwereld. Maar Emma is niet voor niets The Savior, ze wil haar geliefde redden. In de onderwereld wordt de liefde tussen Hook en Emma “gewogen”. En bingo Dearies; het is true love. Maar dat wist Hook allang. Hij had zijn happy ending algevonden: Don’t you know Emma, it’s you!

Deyna (Deacon en Rayna) uit Nashville

Deyna_Deacon_Rayna_Nashville_EmojinalStorytelling_Valentijn_2017

Deacon (Charles Esten) en Rayna (Connie Britton) ontmoetten elkaar tijdens een optreden in The Bluebird (waar anders ;-)) en ze werden verliefd. Maar Deacon had een drankprobleem en afkicken lukte steeds niet. Rayna ging daten met Teddy en kort daarna bleek ze zwanger. Teddy en Rayna trouwden en na de geboorte van Maddie deden ze een vaderschapstest. Deacon bleek de vader, maar dit vertelden ze zowel de net afgekickte Deacon als dochter Maddie niet. Rayna en Teddy kregen nog een dochter, Daphne, en Rayna werd een grote country ster. Deacon bleef in hun leven, maar alleen als gitarist van Rayna. De twee blijven om elkaar heen draaien. Wanneer Teddy en Rayna uit elkaar gaan, komen Deacon en Rayna na een tijdje bij elkaar. Maar dan staat Maddie bij Deacon op de stoep. Is Deacon haar vader?

Ja, toen ging het flink mis. Auto-ongeluk, coma, gevangenis, een break-up én een andere man, Luke, die Rayna ten huwelijk vraagt. Deacon is jaloers en komt diezelfde avond ook met een aanzoek. Rayna kiest voor Luke. Oh nee, niet! Ze kiest toch Deacon, maar die blijkt kanker te hebben en moet geopereerd worden. Deacon’s zus (die Deacon haar nier afstaat) overlijdt en Deacon voelt zich schuldig. (Volgen jullie het nog? De diehard Nashies wel, maar toegegeven: het is best ingewikkeld.) Ondanks alle ellende trouwen Deacon en Rayna in seizoen 4 en zijn ze tot de aflevering van vandaag een stel. Rayna en Deacon schreven er in de laatste Nashville aflevering een mooi liedje over: you’re my favorite hurricane.

Fraisers_Jamie_Claire_Outlander_EmojinalStorytelling_Valentijn2017Jamie en Claire Fraser uit Outlander

Dat echte liefde zelfs tijd overstijgt, laten deze twee zien. Claire (Caitriona Balfe) reist per ongeluk terug in de tijd. Het ene moment is ze op huwelijksreis met Frank, het volgende moment loopt ze de Britse officier Black Jack Randall tegen het lijf in het jaar 1756. Ze wordt uit zijn grijpgrage handen gered door een aantal Schotten. Onder hen de knappe, roodharige Jamie Fraser (Sam Heughan). Claire wordt door de Schotsen beschermd en ze verzorgt Jamies wonden. Als Claire weer gered moet worden uit de handen van Jack Randall zit er maar een ding op. Ze moet ook Schotse worden en dat kan alleen door met een Schot te trouwen. Jamie “offert zich op” en ze trouwen. Veel steamy momenten volgen en Claire krijgt diepe gevoelens voor Jamie. Daarom kiest ze om niet terug te keren naar haar man Frank (die nog naarstig naar haar op zoek is in de 20e eeuw). Ze kiest voor Jamie. En geef haar eens ongelijk…

SPOILER ALERT. Niet alles in het leven van de Frasers gaat van een leien dakje: zwangerschappen, een miskraam, verkrachtingen en verdenkingen tot hekserij. Weinig blijft de twee bespaart. Eind seizoen 2 moet Claire “terug door de stenen” om te zorgen dat zowel zij als hun ongeboren baby de slag om Cullodden overleven. Wij wachten vol spanning seizoen 3 af, maar een ding is zeker. Deze liefde is set in stones. En zoals Jamie zegt: Lord, ye gave me a rare woman and God I loved her well.

Romelza (Ross en Demelza) uit PoldarkRomelza_Ross_Demelza_Poldark_EmojinalStorytelling_Valentijn_2017

De knappe Ross Poldark (Aidan Turner) komt terug van een oorlog en komt erachter dat zijn jeugdliefde Elizabeth is verloofd met zijn neef. Niet tof! Ross komt Demelza (Eleanor Tomlinson) tegen en redt haar van haar strenge vader. Ze wordt zijn hulp in huis en de twee lijken elkaar te mogen. Demelza trekt de stoute schoenen aan en trekt een jurk aan die ze in het huis vindt. Ross wordt woedend, maar als Demelza hem vraagt haar uit de jurk te helpen belanden ze in bed. Het hele dorp heeft het erover en Ross ziet maar een oplossing: trouwen.

SPOILER ALERT Ondanks dat het stel gelukkig lijkt te zijn, blijft de ex van Ross -Elizabeth- een grote rol spelen. Als Elizabeths man Francis overlijdt heeft Ross het moeilijk. En dan gaat Elizabeth ook nog met de vreselijke George Warleggan trouwen. Ross is not amused en hij zoekt Elizabeth op. Ze belanden in bed en Demelza weet genoeg als ze Ross z’n walk of shame ziet. Ze is woedend. Uiteindelijk kiest Ross voor Demelza, hij verklaart haar de liefde: My true, real and abiding love is not for her. It’s for you.

 

Zoals je hebt gelezen, hebben de 4 stellen het niet makkelijk gehad en is hun verhaal nog niet afgelopen. Wij zitten in spanning te wachten op seizoen 3 van Poldark en Outlander. Dan kunnen we zien hoe de love stories van Romelza en de Frasers verder gaan. De love story van Captain Swan gaat op 5 maart in Amerika weer verder en wij hopen al voorzichtig op een heuse Captain Swan wedding. Voor Rayna en Deacon wordt het nog spannend door een creepy verhaallijn en de onduidelijkheid rondom het contract van actrice Connie Britton. Wat de toekomst ook zal brengen, de verhalen zijn nu al epic.

Deel deze postShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *