Morgenmiddag 19 mei zullen miljoenen mensen voor de buis zitten om te zien hoe Suits-actrice Meghan Markle de Britse prins Harry haar Ja-woord gaat geven. Hoewel dit jaar het ene na het andere seriesucces wordt gevierd is dit toch wel het grootste event van het jaar. En dus met een serie-tintje, want de bruid speelde maar liefst 7 seizoenen in Suits. Wie is Meghan Markle, hoe zag haar acteer carrière eruit en wat kan je verwachten van de grote dag?

Een korte bio

Rachel Meghan Markle werd op 4 augustus 1981 geboren in Los Angeles. Haar moeder is Afro-Amerikaans en haar vader heeft Ierse, Engelse en jawel… Nederlandse roots. Meghan behaalde op de Northwestern University haar bachelor in de podiumkunsten en internationale betrekkingen. Ze kwam na haar studie op de Amerikaanse ambassade in Buenos Aires terecht.

1e huwelijk meghanIn de tijd van de Britse koning Eduard VIII en Wallis Simpson was het nogal een ding en was het -zoals we konden zien in seizoen 1 van The Crown– de reden om af te treden. Toch is er met die traditie verbroken en de Britse Royals waaronder Prins Charles zijn zelfs voor de tweede keer getrouwd. Bijzonder is dat het dit keer de bruid is die haar ‘ja-woord’ voor de tweede keer zal geven. Meghan was van 2004 tot 2013 samen met filmproducent Trevor Engelson. Het stel trouwden 10 september 2011 op Jamaica en het feest duurde 4 dagen. Helaas voor het stel duurde het huwelijk nog geen 2 jaar, want het stel tekende de scheidingspapieren in Augustus 2013.

In 2002 begon ze haar acteercarrière in series als General Hospital, 90210, Fringe, Castle en natuurlijk Suits. Suits betekende haar grote doorbraak, want ze kreeg de hoofdrol van Rachel Zane. Meghan speelde de rol van 2012 t/m 2017, aangezien ze zich toen ging verloven met prins Harry en dit betekende dat ze haar acteer carrière aan de wilgen zou hangen.

Suits - Season 4In Suits speelt Meghan dus de rol van Rachel Elizabeth Zane. Ze werkt op Pearson Spector Litt en krijgt uiteindelijk een relatie met Mike Ross (Patrick J.Adams). De relatie is nogal onstuimig. Rachel komt erachter dat Mike nogal wat te verbergen heeft en in seizoen 4 gaat Rachel vreemd. Dit is natuurlijk niet zo goed voor de relatie, maar Mike besluit Rachel te vergeven en de twee komen eind seizoen 4 weer bij elkaar en Mike gaat zelfs op zijn knieën. Eenmaal op de trouwdag aangekomen staat Mike voor het altaar en krijgt hij twijfels. Hij wil de droom van Rachel om advocaat te worden niet in de weg staan en besluit de bruiloft af te blazen.

Een gezond cadeau van Suits-acteur Patrick J. Adams

Hoewel Prins Harry en Meghan hebben aangegeven dat ze geen cadeaus willen hebben heeft Meghan’s tegenspeler uit Suits Patrick J. Adams daar andere ideeën over. Na lang wikken en wegen vond hij twee cadeaus geschikt waren. En wat moet je iemand geven die alles al heeft/krijgt? Patrick vond een broodmachine of een blender wel een geschikt huwelijkscadeau. Het werd uiteindelijk een blender van Vitamix.

Meghan Markle Yoga
Meghan Markle Yoga

Meghan is namelijk een echte gezondheidsfreak –fitgirl- en schijnt regelmatig in de tuinen van Kensington Palace hard te lopen en druk bezig te zijn met yoga. Ze schijnt zelf prins Harry aan te sporen om te sporten en haar gezonde levensstijl lijkt aanstekelijk te werken. Zelfs de vroegere partyprins Harry begint zijn dag met een gezond groen sapje. Het cadeau van Patrick lijkt dan ook een schot in de roos. Of hij het zijn voormalig tegenspeelster zelf mag overhandigen is nog niet 100% zeker. Patrick heeft aangegeven dat de gekochte blender hoe dan ook aanwezig zal zijn.

10 Trouwfeitjes

Zo langzamerhand sijpelen er details naar buiten over de bruiloft.  Wil je een beetje beslagen ten ijs komen dan hebben we nog 10 feitjes over de verloving/bruiloft waar je verrassend mee voor de dag kunt komen.

  1. Prins Harry en Meghan leerden elkaar kennen in 2016 op de Invictus Games in mei 2016. Sinds juni 2016 heeft het stel een relatie en prins Harry vroeg Meghan tijdens een gezellig etentje thuis ten huwelijk.verlovingsring meghan markle
  2. De verlovingsring bestaat uit drie diamanten. Een diamant komt uit Botswana (hun eerste uitje samen, waar ze kampeerden onder de sterren) en de twee kleinere steentjes aan beide kanten zijn uit de collectie van Prinses Diana. Harry heeft overigens zelf geholpen met het ontwerp van de ring.
  3. Queen Elizabeth moet officieel haar toestemming geven voor het huwelijk. Dit moet zij doen voor de eerste 6 mensen in de lijn van troonopvolging. Harry is -na de geboorte van het 3e kind van William en Kate- 6e in de lijn van troonopvolging, dus hij valt er nog net binnen. Gelukkig voor het paar gaf The Queen haar toestemming op 15 maart. Ze is ook verantwoordelijk voor het versturen van de uitnodigingen.
  4. Het huwelijk van prins Harry en Meghan vindt plaats in St. George’s Chaple in Windsor Castle. Geen Westminster Abbey dus deze keer.
  5. Om in Windsor Castle te trouwen moest er wel toestemming worden gevraagd… Drie keer raden aan wie…
  6. Het huwelijk zal worden ingezegend door de aartsbissschop van Canterbury. Hij heeft Meghan ook gedoopt, waardoor Meghan lid is geworden van de Anglicaanse kerk.
  7. What’s in a name: Rachel Meghan Markle is Meghan’s volledige naam. Aangezien er bij officiële gelegenheden altijd de eerste naam wordt gebruikt zal Meghan dus Rachel genoemd worden. Toch nog even leuk om terug te denken aan haar rol in Suits, waar ze ook Rachel heette. Haar naam in Suits was -zoals je kon lezen- Rachel Elizabeth Zane. En die middelste naam Elizabeth is natuurlijk ook een leuke naam voor iemand die in de Britse familie toetreedt.
  8. De bruidstaart van het stel bevat vlierbloesem en citroen. Het geheel wordt omhuld met botercrème en wordt versierd met verse bloemen. De Londense bakker Claire Ptak van Violet Cakes heeft de eer om de bruidstaart voor het stel te maken.
  9. Traditioneel getrouw is er nog niets bekend geworden over wie de jurk heeft gemaakt. Het is natuurlijk top secret en het schijnt dat er maar 5 mensen de bruidsjurk gezien hebben. Look Magazine zegt dat de jurk 450.000 euro gekost heeft. Wie de eer heeft gekregen wordt morgen duidelijk.
  10. Er wordt gefluisterd dat Meghan het geld ook na de bruiloft laat rollen. De huwelijksreis van de lovebirds zou 135.000 euro kosten.
Deel deze postShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *