Vandaag is het vrijdag de 13e. Voor veel mensen een echte ongeluksdag. Toch gebeuren ongelukken het hele jaar door en lees je in deze blog over een aantal ongelukken op tv-sets. Wees gerust: deze ongelukken hebben stuk voor stuk een goede afloop.

Gekneusde en gebroken neuzen in Outlander en Prison Break

De aantrekkingskracht tussen Jamie en Claire Fraser is groot. Heel groot. Dat dat niet altijd positief uitpakt bleek wel op de set van seizoen 3. Tijdens een interview liet actrice Caitriona Balfe (Claire) weten dat ze een gekneusde neus had opgelopen tijdens het filmen van seizoen 3 van Outlander. The one to blame: tegenspeler Sam Heughan (Jamie). Dat de stunts op de allerlaatste draaidag werden gedaan kwam in dit geval goed uit. Anders hadden we Claire in seizoen 3 van Outlander met een gekneusde neus zien rondlopen.

Dat Domic Purcell (Lincoln in Prison Break) bad ass is, weten we wel door de 5 seizoenen van Prison Break. Linc the Sink is nogal een rauwdouwer. Op 1 juni 2016 viel er een ijzeren buis op Dominic’s hoofd tijdens het filmen van seizoen 5 in Marokko. Dominic werd meteen van Marrakesh naar het ziekenhuis in Casablanca gebracht waar hij kon herstellen. Niet veel later stond Dominic weer op de set en gingen de opnames verder alsof er niets gebeurd was.

Vallende lichten in The Goof Wife

Actrice Kristin Chenoweth (Peggy Byrne in The Good Wife & April Rhodes in Glee) is een behoorlijke brokkenpiloot. In 2011 viel ze van een betonnen trap af tijdens de opnames van een aflevering van Glee. Helaas bleef het daar niet bij voor Kristin. Ze kreeg het op de set van The Good Wife nog zwaarder te verduren. Tijdens de opnames viel er een lamp naar beneden. De gevolgen waren behoorlijk. Kristin had een schedelbasisfractuur, een gebroken neus, letsel aan de ruggengraat en haar ribben. Tel daarbij gebroken tanden bij op en het drama was compleet. Na jaren met fysiotherapie kwam het gelukkig goed met Kristin en schitterde ze weer in onder andere Descendants, American Gods en Mom.

crash KJ apa riverdaleSlapen achter het stuur in Riverdale

Opnamedagen kunnen lang zijn en dat bleek wel. Riverdale’s K.J. Apa (Archie in Riverdale) was al 16 uur bezig met het filmen van opnames voor seizoen 2. K.J. was zo moe dat hij in slaap viel achter het stuur. Gelukkig voor de fans van K.J. kwam hij goed uit het ongeluk en had hij slechts een paar kleine verwondingen. Producent Warner Bros greep na het ongeluk in en besloot dat acteurs niet meer achter het stuur mogen stappen tijdens zulke lange draaidagen. Als je de foto zo ziet komt K.J. er nog goed vanaf, want als je de foto’s ziet dan is dat wel even slikken.

Een messteek in Lost

In 2010 had het voor Matthew Fox (Jack Shephard) wel eens heel anders kunnen aflopen. Tijdens de opnames van de allerlaatste aflevering van Lost dacht Terry O’Guinn (John Locke) dat hij een nep inklap mes had gepakt, maar het bleek een echt mes te zijn. Gelukkig voor beide heren had Matthew een veiligheidsvest onder zijn shirt aan en eindigde de serie niet in een groot off-set drama.

Op de vuist bij Game of Thrones

De opnames van Game of Thrones seizoen 8 zijn in volle gang en het belooft een fantastisch seizoen te worden. Er worden maar liefst 55 nachten uitgetrokken voor de opnames van het grootste GoT-gevecht ooit. Bij een bloederige en gewelddadige serie als Game of Thrones is het geen grote shock dat er ook eens iets mis gaat. Een van de bekendste veldgevechten tot nu toe is The Battle of the Bastards waar Jon Snow (Kit Harington) en Ramsay Bolton (Iwan Rheon) in een groot gevecht verwikkeld raken. Tijdens de opnames ging Kit wel erg op in zijn rol en hij sloeg Iwan in zijn gezicht. Niet 1, maar 2 keer. Als je een echte GoT-fan bent begrijp je de aandrang, want Ramsay is een van de meest gehate karakters uit de serie op dat moment. Natuurlijk is het nooit Kit’s bedoeling geweest om een echte stoot uit te delen. Kit Iwan op een biertje getrakteerd om het goed te maken.

Gebroken voet in Once Upon a Time

De musical aflevering van Once Upon a Time was er een waar veel OUAT-fans naar uitkeken. Het was de ideale combi tussen musical en de Disney-sprookjes waar Once Upon a Time op gebaseerd is. En zeg nou zelf…. wie wil kapitein Haak nou niet horen zingen? Tijdens Hook’s liedje ‘Revenge is gonna be mine’ maakt Hook een bijzondere move in het begin waar hij op de reling van een stoel staat. Hook leunt naar voren, de stoel kantelt en Hook loopt door. Dat het niet zo goed ging bleek wel toen acteur Colin twitterde dat hij tijdens de opnames zijn voet brak. Maar.. the show must go on. Alles wat je in deze video ziet na de kantelende stoel is dus opgenomen terwijl Colin met een gebroken voet rondliep. Respect.

</center?
Gelukkig zijn de bovenstaande ongelukken goed afgelopen en zijn alle acteurs weer ‘up en running’. Ongelukken kunnen het hele jaar door gebeuren… Wees daarom het hele jaar door voorzichtig, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook voor onze tv-sterren.

Deel deze postShare on Facebook
Facebook
6Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *