De Dutch Comic Con heeft dit jaar 22.000 bezoekers getrokken. Liefhebbers van strips, tv-series, sciencefiction, en games verzamelen zich. Een groot deel van deze bezoekers komt verkleed als hun favoriete personage. Wij gingen op pad en trokken een paar prachtig verklede bezoekers aan hun (kostuum)jasje om hen een paar vragen te stellen over hun outfit.

Dutch-Comic-Con-als-ZelenaZelena uit Once Upon a Time
Melanie van Os ( 26 Jaar)

Melanie van Os heeft zich verkleed als Zelena/The Wicked Witch uit Once Upon a Time. Waarom? Ze is groot fan van actrice Rebecca Mader. Dit is zelfs tot in detail te zien in het groene hartje met de initialen van de actrice. Natuurlijk mist Melanie haar favoriete karakter in seizoen 7 van Once Upon a Time, maar gelukkig komt Zelena terug in een aantal nieuwe afleveringen.

De kleding die Melanie draagt heeft zij samen met haar moeder gekocht en speciaal aangepast naar de stijl van Zelena. De ketting met een karakteristieke groene steen kocht ze online. De outfit van Melanie valt niet alleen bij ons in de smaak. Actrice Rebecca Mader schreef een wedstrijd uit via Twitter. Melanie deed mee en won de Zelena Halloween contest! Wicked always wins zullen we dan maar zeggen 😉

Naast Once Upon a Time kijkt Melanie graag naar comedyseries als Friends, Modern Family en The Good Place.

Dutch-Comic-Con-als-KhaleesiDaenerys Targaryen uit Game of Thrones
Milou Hakkert (15 jaar)

Milou Hakkert heeft zichzelf omgetoverd tot Daenerys Targaryen (Khaleesi). Volgens Milou is zij het vetste personage uit Game of Thrones. De outfit heeft Milou samen met haar oma gemaakt en de outfit is natuurlijk niet compleet zonder een van Dany’s draken. Het skelet is gemaakt met metaal en daarna met papier manche vormgegeven. De ketting om haar nek is een zelfgemaakte tand van klei. Ze geeft aan niet zo ervaren te zijn met het maken van kostuums, maar wij vinden het zeer geslaagd!

Milou is begonnen met het kijken van Game of Thrones omdat haar vrienden dat hadden aangeraden. “De scenes zijn soms gruwelijk en je moet er even inkomen om het verhaal te snappen, maar als je eenmaal aan het kijken bent is het supertof. Ik vind het ook erg leuk dat het zich in een andere tijd/wereld afspeelt”. Naast Game of Thrones kijkt Milou graag naar Once Upon a Time, The Vampire Diaries, Riverdale en Teenwolf.

Eleven en Barb uit Stranger Things
Olivia van Lieshout (20 jaar) en Jelske Knevel (25 jaar)

Dutch-Comic-Con-als-Eleven-en-BarbOlivia en Jelske bezoeken de Comic Con al vanaf het begin in 2015, maar zijn nog niet eerder verkleed naar het event gegaan. Omdat seizoen 2 van Stranger Things net uit is, besloten ze te gaan als twee van hun favoriete personages uit deze serie. Het was even wennen om verkleed over straat te gaan, maar zodra ze op de trein stapten en er meer verklede mensen tussen de reizigers zaten verdween het ongemak.

Olivia: “Mijn haar is net zo kort als dat van Eleven, dus de keuze voor Eleven was snel gemaakt”. De kleding heeft ze overal vandaan gehaald. Het jurkje is van haar vriendin Jelske (die als Barb verkleed is), daaronder draagt zij een witte blouse van haar vader. In haar rugzak heeft ze kerstlichtjes verwerkt die ook terugkomen in de serie. Olivia geeft aan dat ze de evolutie van het karakter van Eleven van seizoen 1 naar seizoen 2 erg interessant vindt.  Andere series die Olivia kijkt zijn: Dr. Who, Sherlock en Once Upon a Time.

Toen we aan Jelkse vroegen waarom zij koos voor Barb zei ze volmondig: “Justice for Barb!”. Barb is een interessant karakter maar gaat al heel snel uit de serie in seizoen 1. “Veel mensen zeiden dat ik als Barb moest gaan omdat mijn bril erg op die van Barb lijkt. Toen ik wist dat Olivia als Eleven wilde gaan was de keuze daardoor helemaal makkelijk.” Jelske draagt normaal altijd jurkjes, maar heeft speciaal voor de gelegenheid een broek aangedaan. Ze heeft aan alles gedacht, de geruite blouse en de bijpassende schoenen maken de outfit helemaal af. De kleding heeft ze bij elkaar geshopt. Naast Stranger Things kijkt Jelske graag naar The Excorsist, Star Trek en Supernatural.

 

Was jij ook op de Dutch Comic Con en wil jij jouw tv-serie outfit alsnog aan ons showen? Stuur je foto dan op en wie weet beland jij met jouw outfit op onze Facebook-pagina.

Deel deze postShare on Facebook
Facebook
2Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *