Series waren er altijd al. Golden Oldies als Friends, Sex and the City, Criminal Minds en natuurlijk Desperate Housewives, a trip down Wisteria Lane. Maar met Netflix begon het een vlucht te nemen. Breaking Bad, The Tudors, Nashville. Series worden beter en beter en er gaat een wereld voor je open.

Waar het mee begon

Once upon a time, op vrijdagavond 4 november 2016. Het was een regenachtige avond. Eigenlijk het perfecte weertje om je favoriete serie op te zetten. Maar die avond deden we iets anders. We brachten een bezoek aan Melle. Onze vriendin uit Amsterdam. Na een drukke dag op het werk aten we samen zoete aardappel met salade. Onder het eten raakten we in discussie over wat we nu eigenlijk van Orange is the New Black vinden. Verschillende meningen, grapjes en argumenten vlogen over tafel. Waarop Melle tussenbeide kwam. ‘Ja dat is het! Jullie gaan bloggen!’ ehm.. bloggen?
Melle, onze pro in bloggen (Thank God it is Monday) vond dat onze kijk op de zaak gaaf zou zijn voor een blog. Over series. En waarom niet? Let’s give it a try. Wellicht werkt ons enthousiasme voor series aanstekelijk en zijn er lezers die we kunnen aanspreken.

Die avond hielden we een spontane eerste brainstorm. Gewoon, omdat het tof is. Brainstorms zijn tof. We begonnen met een naam voor onze blog to be. Couch Potatoes kwam als eerste in ons op. Verwonderlijk was het niet. Want laat in het gerecht uit Melle’s keuken nu net één zoete aardappel zitten. Oke. Leuk. Maar met die naam konden we onszelf niet identificeren. Of eigenlijk gezegd totaal NIET. Na heel wat hilariteit kwamen we in de goede richting: Ehm… Vrouwen houden van series? Ja precies! Vrouwen die van Series houden.

 

Maar waarom bloggen als je ook series kan kijken?

Ja, dat vroegen wij ons eerst af. Maar naast de reden om nog meer naar series te kunnen kijken (want ja we moeten er over bloggen;)), willen we onze ontdekkingen graag met jullie delen. Een blog die series op een toffe manier belicht. Natuurlijk heb je wel sites en blogs waar informatie op staat, recensies en samenvattingen. Maar een blog met interessante achtergrondartikelen geschreven vanuit een nieuwsgierige blik, die missen we.

Op deze blog lees je over series waar ons hart sneller van gaat kloppen (of juist niet), wat je moet kijken als je van drama houdt (yay!), welke series lekker weg te kijken zijn en waar we écht enthousiast van worden.

Update: Van duo-blog naar samenwerking met gastbloggers

Eind juli bleek de blog voor Marjolein niet meer te combineren. Maar de blog stopt niet. Een origineel idee van Vrouwen die van Series houden was om gastbloggers aan te laten haken. Dus wordt dit idee nieuw leven ingeblazen. Er werd een post geplaatst in een Facebookgroep en de aanmeldingen kwamen binnen. Er zijn nu meerdere gastbloggers die blogs willen schrijven over een of meerdere series. Supertof! Samen schrijven over de series waar je bingewatchend doorheen gaat. Door de gastblogs krijg je als lezer een breder aanbod, want er worden ook series beschreven die ik niet volg. Er zijn honderden series dus alles volgen is natuurlijk onbegonnen werk.

Wil jij zelf ook wel eens een gastblog schrijven over een serie waar jij addicted aan bent? Stuur dan een mailtje! Op naar nog vele mooie blogs!

Liefs Carlien

 

Heb je een andere vraag?

Heb je een andere vraag? Stuur een mail of vul het contactformulier in 🙂

 

Deel deze postShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0

11 thoughts to “Over de blog & Contact

 • Marjan

  Gefeliciteerd met de lancering van jullie site. Ziet er super mooi en verzorgd uit.

  Beantwoorden
  • Marjolein en Carlien

   Bedankt voor de mooie complimenten. We gaan er iets moois van maken *Carlien

   Beantwoorden
 • Jurrian

  Bekijk ook: mannendiedagennachtaandetvgekluisterdzijnvanwegeerggoedeseries.tv

  Beantwoorden
  • Marjolein en Carlien

   We gaan ernaar kijken *Carlien

   Beantwoorden
 • zwaan

  Leuk gedaan, veel succes.

  Beantwoorden
  • Marjolein en Carlien

   Dankjewel Zwaan. Leuk om te horen! *Carlien

   Beantwoorden
 • Joost

  Leuk meiden! Veel plezier met bloggen!

  Beantwoorden
 • Vivian

  Ik vind dit echt een superleuke insteek! Jullie hebben me geïnspireerd om zelf ook meer over series te gaan schrijven, want het is gewoon een heel fijn onderwerp! Ben benieuwd waar jullie allemaal nog meer mee gaan komen 😀

  Beantwoorden
  • Marjolein en Carlien

   Hoi Vivian,

   leuk om te horen dat je de insteek zo leuk vindt. We hebben er zelf ook veel plezier in en hopen nog veel meer te schrijven!

   Groetjes
   Carlien en Marjolein

   Beantwoorden
 • Nicole

  Wat een leuke blog! Ik ken idd geen enkele andere blog die series als hoofdonderwerp heeft.

  Beantwoorden
  • Marjolein en Carlien

   Hi Nicole, bedankt voor het mooie compliment! Altijd leuk om te horen 😉

   Beantwoorden

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *