Ik maak graag grapjes over dat ik met mijn vrienden naar de hel ga. Een pikzwart gevoel voor humor en een natuurlijke cynische houding zijn twee belangrijke ingredienten van mijn sociale leven. Dankzij ‘Lucifer’, een spin-off van DC Comics, heb ik daar nu nog meer zin in. Waarom? Dat lees je in deze Lucifer-gastblog.

De duivel op aarde

Gastblog Lucifer FOX NetflixHet zit zo: de duivel verveelt zich in de hel. Martelen is saai routinewerk geworden. Lucifer (Tom Ellis) besluit om maar eens wat tijd op aarde door te brengen. Dat is immers een uitstekende manier om mensen beter te leren kennen. En als je ze kent kun je ze wellicht beter martelen. DC Comics en FOX brengen Lucifer tot leven in deze wervelende serie vol lust, moord en bedrog.

Onze charmante hoofdpersoon verhuist naar Los Angeles, opent nachtclub ‘Lux’ en raakt bevriend met Chloe Decker (Lauren German). Decker weet niet beter dan dat Lucifer een charmante, maar ietwat vreemde nachtclubeigenaar met een voorliefde voor alles wat God verboden heeft is. En wat doe je als je detective bent en je afvraagt of deze man – die zich nu Lucifer Morningstar noemt- wel deugt? Juist… je gaat op onderzoek uit. Het duurt lang, maar gelukkig niet te lang, voordat de blonde detective in de gaten krijgt wat er nu echt aan de hand is.

Natuurlijk bouwt de duivel geen feestje in zijn eentje. Lucifer Morningstar neemt beste vriendin, demoon Mazikeen/Maze (Lesley-Ann Brandt) mee uit de hel om barvrouw in de Lux te worden. Hoewl Maze niet onsterfelijk is, houdt ze er wel wat helse hobby’s op na. Ze wordt gedreven door een niet altijd even handige soort sadisme en een totaal gebrek aan vertrouwen en mensenkennis.

The Devil’s day job en de nodige therapie
Naarmate de vriendschap tussen detective Decker en Lucifer hechter wordt, leert Lucifer niet alleen de mensheid maar ook zichzelf kennen. Zijn grootste voordeel is dat hij iedereen hun duisterste verlangens kan ontlokken door een diepe, zwoele blik. Iedereen- behalve Chloe Decker. Maar omdat dit handige trucje wel werkt bij Chloe’s baas, regelt hij toch een baantje als Decker’s ‘assistent’. Het feest kan beginnen: de duivel gaat moordzaken oplossen. Omdat Lucifer in eerste instantie onsterfelijk is, gaat het opsporen en straffen van moordenaars hem erg goed af. Straffen is immers wel zo’n beetje the devil’s dayjob toen hij nog in de hel was, tenminste.

Dus, we hebben een knappe duivel die het begrip ‘handsome devil’ heeft uitgevonden en verbeterd. We hebben een net zo beeldschone, maar gevaarlijke demoon, Maze. Detective Decker, die moordzaken oplost en haar scheiding van collega-agent Dan Espinoza wil regelen zonder dat dochtertje Trixie daar last van heeft. Drie verschillende verhaallijnen die veel ruimte blijken te bieden voor actie, humor en drama. Lucifer verveelt daarin niet. De introductie van de rest van de familie van de flamboyante Lucifer Morningstar, zoals zijn moeder en zijn broer Engel Amenadiel, zet de wereld nog meer op zijn kop. Uiteindelijk raakt Lucifer zo in de war van het leven op aarde en van menselijke emoties als liefde en compassie dat hij in therapie gaat.

Kortom; de duivel is op aarde en dat is ongeveer net zo bizar en verwarrend als je zou denken. Plak er een sterke, mooie cast aan vast (de ex-man van detective Decker wordt gespeeld door Kevin Alejandro, bekend van True Blood en Grey’s Anatomy) en giet er een flinke dosis duivelse zwarte humor overheen. Dat is Lucifer. Seizoen 3 van Lucifer is sinds 2 oktober wekelijks op dinsdag te zien op Netflix en het seizoen zal bestaan uit 22 afleveringen. Hoe lekker kan het zijn om je zo nu en dan in de hel op aarde te begeven.

Deel deze postShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *