We zagen haar voorbij komen op de Dutch Comic Con. Melanie van Os was verkleed als haar idool Rebecca Mader die Zelena/Wicked Witch speelt in Once Upon a Time. En het was nog een lastige keus, want Lana Parrilla als The Evil Queen vindt ze ook zo leuk! Ze vertelde dat ze haar Once Upon a Time-idolen zelfs had ontmoet. Tijd voor een gastblog waar Melanie over de ontmoeting vertelt.

Een jaar of drie geleden begon ik via Netflix met het kijken van de serie Once Upon a Time. Ik ben een van de weinige die niet houdt van Harry Potter en waarschijnlijk de enige die in slaap viel tijdens de eerste Twilight film (sorry). Je zou me gerust een fantasy barbaar kunnen noemen. Toch gaf ik Once Upon a Time een kans en was dan ook zeer verrast dat deze serie mij vanaf de eerste minuut in zijn greep hield en het liet me ook niet meer los.

Ik begon met het volgen van de acteurs en actrices op social media en kwam in contact met andere fans van de show. Ik kwam erachter dat er hele fan-gemeenschappen zijn met namen die gebaseerd zijn op de karakters die de acteurs in de show spelen. Zo noemt Lana Parrilla (The Evil Queen/Regina) haar fans ‘EvilRegals’ en Rebecca Mader (Wicked Witch/Zelena) haar fans ‘MyPretties’. Beide actrices zijn mijn favoriet. Deze vrouwen zijn niet alleen geweldige actrices maar stellen zich ook op als positief rolmodel voor voornamelijk (jonge) vrouwen en delen quotes als ‘This too shall pass’ en ‘Good can come from broken’. Bijna dagelijks hebben zij interactie met hun grote schare fans via Instagram, Twitter, Snapchat en Facebook. Ze plaatsen foto’s van op set en liken en delen reacties, tekeningen en video’s van fans. Ook ik doe hieraan mee en vind het geweldig om een reactie of een like te krijgen. Wat natuurlijk nog veel leuker is, en dan ook bij mij een beetje begon te kriebelen, is de actrices in het echt ontmoeten. Ik besloot daarom een ticket te kopen voor een Once Upon a Time-conventie: The Happy Ending Convention in Parijs. Een conventie is een bijeenkomst voor fans van een bepaalde serie waar je met acteurs op de foto kunt, handtekeningen kunt krijgen en panels (interviews) kunt bijwonen.

Ontmoeting Rebecca Mader Melanie van Os
Dromen komen uit!

Nadat ik mijn ticket voor The Happy Ending Convention had gekocht volgden maanden van voorbereiding, wachten en vooral dromen over hoe het zou zijn als ik mijn favorieten eindelijk zou ontmoeten. Er werden meer acteurs bekend gemaakt en de conventielocatie bleek wel heel magisch: Disneyland Parijs! Op 17 juni 2017 was het dan zover. Ik was met drie vriendinnen, die ik dankzij Once Upon a Time heb leren kennen, twee dagen ervoor aangekomen in het Disney Newport Bay hotel waar ook de conventie plaatsvond. De dag voor de conventie haalden we onze pas op en ‘s avonds was er nog een leuk welkomst feestje voor alle fans. Het was heel bijzonder om zoveel mensen te ontmoeten uit verschillende landen en van diverse leeftijden die daar allemaal met hetzelfde doel komen; hun idool ontmoeten.

Dat ene moment…

Zaterdag was het dan eindelijk zover. Vol enthousiasme maar met kleine oogjes na een korte nacht, want het brengt toch allemaal wel wat nervositeit en stress met zich mee, werden we wakker. Klaar om Rebecca Mader, Lana Parrilla en de andere acteurs te ontmoeten. Ik had er lang naar uitgekeken en over nagedacht, je kunt je er een voorstelling van maken maar zoiets blijft ongrijpbaar tot het moment dat je ze daadwerkelijk ziet. En toen zag ik ze, op een groot podium verscheen een roodharige vlotte dame met sprankelende ogen en een dame met zwart glanzend haar en de verve van een echte koningin. Daar zijn ze dan, dit is het, ze zijn het echt. Niet op tv, maar op een paar meter afstand, in een grote zaal met veel mensen, gejuich en niet ver van ons vandaan de magie van Disneyland. It’s a small world after all. Ik wilde dit moment vasthouden en niet meer loslaten. Maar de dag ging uiteraard verder en er waren fotosessies, handtekeningen sessies en panels. Ik had die dag onder andere een foto met Lana en met Bex, ofwel Rebecca. De organisatie had alles goed geregeld waardoor we per stoel rij vanuit de grote zaal werden opgeroepen en daarna niet lang in een rij hoefden te staan wachten.

Ontmoeting Melanie van Os Lana ParrillaAls eerste ging ik naar Lana ‘The Evil Queen’ Parrilla die in het echt met haar verschijning, zachtheid en vriendelijkheid eerder harten vrijwillig toegeworpen krijgt dan dat ze die –zoals in de serie- op een wrede manier uit de borstkas rukt. Ik had van tevoren besloten dat ik een ‘hug’ (knuffel) foto met haar wilde. Maar toen ik haar zag veranderde ik in een verlegen poppetje en stond er braaf naast. Je kunt van tevoren nog zoveel poses bedenken, maar geloof me zodra je bij haar bent mag je blij zijn dat je überhaupt nog in staat bent te functioneren. Ze was ontzettend lief en geduldig. En de foto is ondanks dat het geen ‘hug’ was toch erg leuk geworden. Ik heb hem op de zondag door haar kunnen laten signeren. Nog wat verward en overweldigd maar met blinkende oogjes ging ik naar mijn foto moment met Rebecca Mader.

Rebecca Mader heeft een persoonlijkheid uit duizenden, onbeschrijfelijk. Ze is ontzettend grappig en is altijd zichzelf. Het moment dat ik aan de beurt was verdwenen de zenuwen als sneeuw voor de zon. Zij heeft een bepaalde energie over zich die haar heel open, oprecht en toegankelijk maakt. En dat is heel fijn, je voelt je meteen op je gemak. Ik zwaaide letterlijk mijn armen in de lucht om haar een grootste omhelzing te geven en riep ‘Bex’ alsof ik een vriendin die ik al jaren ken eindelijk weer zag. Daar stond ik dan een beetje raar op de foto met mijn armen omhoog en schouders opgetrokken, haar stevig vasthoudend. Maar het maakte me niet uit. Ook al duurde het waarschijnlijk nog geen minuut, even vergat ik alles. We hebben allemaal zo onze redenen waarom we opgaan in een serie of zoveel waarde hechten aan het zelfs ontmoeten van een acteur of actrice. Niet iedereen begrijpt dat, en dat hoeft ook niet. Uiteindelijk gaat het er om dat je doet waar je gelukkig van wordt. Of dat nou vissen is of op de foto met je idool. En wat was ik gelukkig! Ik zei zachtjes ‘You’re so sweet and funny’, en ze zei ‘You’re so cute’. Rebecca vind mij schattig, en ik vind haar waardevol, talentvol, en eerlijk gezegd toch ook wel schattig. En dat was het dan, de ongrijpbaarheid was verdwenen en had plaatsgemaakt voor geluk en tevredenheid. Ik heb Lana Parrilla en Rebecca Mader ontmoet!!!

A happy beginning now is ours…

De conventie werd afgesloten in de grote zaal waar we samen met de acteurs ‘A happy beginning’ uit de musicalaflevering zongen. Een mooi en onvergetelijk weekend kwam hiermee ten einde. Een ‘Once in a Lifetime’ ervaring had ik mezelf voorgenomen. Maar 3x raden wie er in mei naar The Happy Ending Convention 2 gaat. Juist!

Deel deze postShare on Facebook
Facebook
13Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *