Een tijdje geleden stond er een oproep op Facebook. Zijn er mensen die een gastblog willen schrijven over hun favoriete serie? Ja hoor; die waren er wel. Deze week schrijft Marloes over The Flash. Marloes is bloggen wel gewend, want in haar eigen blog schrijft ze over hoe je je dromen kunt najagen. Voor Vrouwen die van Series houden schrijft ze over haar favoriete serie: The Flash. Een serie waar de meeste vrouwen niet direct aan beginnen, maar daar komt verandering in als het aan Marloes ligt!

 

Gastblog: The Flash seizoen Netflix

Bij series voor vrouwen denk je al gauw aan romantische comedy’s, met sexy mannen en veel roze. Of juist aan een serie over sterke vrouwen die hun dromen waarmaken. Je denkt niet zo snel aan een superheldenserie, hooguit Jessica Jones misschien; maar ook dat is weer een sterke vrouwelijke hoofdrol. Ik ben juist dol op superhelden series en op het moment vooral op The Flash. Namens mijn vrouwelijke mede-nerds schrijf ik vandaag een pleidooi voor de superhelden serie.

Gastblog The Flash NetflixHoe het begon

Barry leeft een doodgewoon leven als forensisch expert bij de politie. Hij heeft een zware jeugd gehad, want toen hij een kleine jongen was is zijn moeder vermoord door een vreemdeling die in een flits voorbij kwam en zijn vader draaide hiervoor op. Hij werd opgevangen door een politieagent Joe en zijn knappe dochter Iris, waar Barry vervolgens zijn hele leven verliefd op is. Door een ongeluk in S.T.A.R. labs wordt Barry geraakt door de bliksem en wordt hij na 9 maanden coma wakker met superkrachten: hij heeft mega snelheid gekregen en direct besluit hij om zijn superpowers te gebruiken om de wereld te redden.

The Flash gaat lekker snel

Ja, deze open deur moest ingetrapt worden. Maar ik bedoel dan niet dat het hoofdpersonage The Flash a.k.a. Barry Allen snel gaat, de serie zelf loopt vlot door. Seizoen 1 voelt alsof je een stripboek leest, elke aflevering komt er een nieuwe bad guy die vervolgens door The Flash wordt verslagen. Uiteindelijk krijgt Barry de kans om de moord op zijn moeder te voorkomen, maar besluit om dit niet te doen. Seizoen 2 gaat wat trager, maar verloopt als een goed boek. Zonder te veel te verklappen kan ik zeggen dat we ontdekken dat onze aarde niet de enige is in het universum en we ontmoeten de tweede Flash. Barry strijdt dit hele seizoen tegen één slechterik (Zoom) die zo nu en dan een handlanger op hem afstuurt. Waar seizoen 1 continu nieuwe slechteriken introduceert, bevat seizoen 2 heel veel plotwendingen. Dit maakt het afwisselend, maar wel lastiger om te volgen.

Gastblog: The Flash seizoen NetflixNog meer superhelden en schurken

Gedurende seizoen 1 en 2 komen regelmatig superhelden uit andere series voorbij, zoals Arrow. Dit geeft de serie een leuke twist. Het is leuker als je ook bekend bent met die series, dus ik raad ook vooral aan de series tegelijk te kijken. Kijk wel eerst Arrow tot het punt dat Barry daar langskomt, want vanaf dat punt gaan ze bijna gesynchroniseerd lopen (ik word dus heel enthousiast van dit soort goed uitgedachte series!). In seizoen 3 komen nog meer superhelden voor, net zoals in de comics wordt gedaan. We gaan dus meer terug naar het comic gevoel zoals in seizoen 1, maar het voelt nu meer als één lange comic in plaats van een comic per aflevering. Seizoen 3 eindigt zoals een comic betaamd ook met een final showdown met een mega cliffhanger. Ik kan dus niet wachten op seizoen 4!

Wat kan je van seizoen 4 verwachten?

In seizoen 4 kun je nóg meer superhelden verwachten die hun gezicht laten zien, het schijnt zelfs dat er wel 4 (!) verschillende series tegelijk gaan lopen. Ook zien we hoe de liefde tussen Barry en Iris verder gaat en zijn we toch niet van Harrison “Harry” Wells af…

 

De nieuwe afleveringen van seizoen 4 van The Flash worden door The CW Network vanaf 10 oktober uitgezonden. In Nederland zijn seizoen 1 en 2 op Netflix te bekijken. Het lijkt er vooralsnog op dat seizoen 3 van The Flash in Nederland in Q1 van 2018 op Netflix te zien zal zijn. De exacte datum is nog niet bevestigd.

Deel deze postShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *