Donderdag 2 februari spraken we met ‘FOX-gezichten’ Noah Zeeuw en Yfke Sturm op het FOX persevent. Vorige week dinsdag las je hoe de favoriete serie-avond van vlogger Noah Zeeuw eruit ziet. Deze week lees je hoe Yfke Sturm naar series kijkt.

Als je haar naam niet kent heb je haar vast wel eens gezien in een commercial van Garnier. Yfke is een bekend internationaal model en verscheen in campagnes van Ralph Lauren, Calvin Klein, Armani en stond op de cover van magazines als Vogue, Elle en Marie Claire. Vanaf 2006 presenteerde Sturm het televisieprogramma Hollands Next Topmodel voor RTL. In 2016 maakte ze de overstap naar FOX Nederland waar ze de Victoria Secret Fashion Show presenteert.

Wij willen natuurlijk dolgraag weten welke series Yfke kijkt. Waar ze op let en hoe ze naar haar favoriete serie kijkt. Net als wij in een slobberbroek met pantoffels en een kop thee? Who knows!

Welke serie kijk je het liefst?

Series zijn helemaal happening. Bijna niemand kijkt meer een film. Legion vind ik erg cool. Alhoewel hij pas net begonnen is op FOX word dit mijn up en coming serie. Wat ik er zo cool aan vind? Ik kijk altijd graag naar psychologische trillers. Waarom gedragen mensen zich zoals ze doen en wat zit daarachter? In sommige series wordt je daarin meegenomen en dat vind ik super interessant. Dat zie in Legion, maar bijvoorbeeld ook in The Walking Dead.

Sinds ik bij FOX werk, doe ook ik mee aan de hype van The Walking Dead. Ik moest er wel even ‘inkomen’. In het begin denk je “waar gaat het over”, maar ik vind The Walking Dead een goede serie. Er wordt goed geacteerd en dan geloof je het verhaal. Als kijker wil je steeds meer zien en dat blijft toch het belangrijkste criterium van een goede serie.

Wat is je serie top 5?Interview-serietop5-van-YfkeSturm

Ik vond House of Cards erg goed, natuurlijk The Walking Dead en Legion. Hebben jullie Billions gezien? Die moet je echt kijken, die is erg tof. En tot slot The Crown. Dat komt natuurlijk ook omdat ik in Londen woon, daardoor is de serie extra leuk en herkenbaar.

Wanneer vind jij een serie goed?

Ik denk dat ik door het modellenwerk en de televisiewereld anders naar series kijk. Ik let erop hoe een serie gefilmd is. Hoe zijn de shots gefilmd en maken ze gebruik van flashforwards en terugblikken?

Daarnaast houd ik van waargebeurde verhalen of verhalen die op de waarheid gebaseerd zijn, zoals The Crown of House of Cards. House of Cards is nu natuurlijk ook super actueel met Trump. De verslaggeving over Trump op televisie is nu net zo spannend als House of Cards. Heel bizar.

Je hebt een lange tijd in Amerika gewoond. Herken je veel als je naar Amerikaanse series kijkt?

Absoluut! Ik kan me nog herinneren dat ik voor het eerst met de subway ging en hoe cool ik dat vond. De subway komt natuurlijk in heel veel films en series terug. Het was soms net alsof ik op een filmset liep! Dat heb ik nu ook met de film The Londen Bridge. Dan heb ik ook weer zoiets van, wauw daar woon ik gewoon. Daar en daar ben ik ook geweest, hoe tof! Het geeft je een gevoel van herkenning en zorgt voor een extra dimensie.

Welke serie doet je aan de modellenwereld denken en waarom?

Zoolander! Zo geweldig! Dat is een film over modellen. Extra leuk omdat ik in het modellenvak heb gezeten. Daardoor ken ik veel acteurs uit de film. Het verhaal is voor mij heel herkenbaar, al is het wel een film met een hele dikke knipoog. Die knipoog begrijp je meteen als je de film ziet. Modellen doen de duck face en nemen er een pose bij aan, maar in Zoolander wordt dit echt geweldig overdreven neergezet. Mijn vriend vindt er echt helemaal niets aan, maar goed hij heeft natuurlijk ook niet in het vak gezeten. Haha.

Wat is jouw ultieme serie tip?

Deense en Zweedse series. Die zijn eigenlijk allemaal goed! The Killing en The Bridge bijvoorbeeld. Die raad ik echt aan.

Hoe ziet jouw ultieme serie-avond eruit? 

Leuke vraag! Dat is een avondje samen met mijn vriend en zoontje van anderhalf. We gaan eerst lekker samen koken en eten. Na rush hour met mijn zoontje brengen we hem naar bed en ploffen we samen op de bank. Dan zitten we meestal hand in hand om rustig een serie te kijken. Echt heerlijk!

En wat snoep je tijdens het kijken?

Snoepen? No way, een glas water will do! Ik ben niet zo van de snacks. Kopje thee, maar that’s it! Oh en als we thuis eten (in Londen eten eigenlijk altijd buiten de deur) dan eten we patat of hamburgers! Dus dan heb ik mijn dosis snacks al gehad.

 

Copyright: Bete photography.

Deel deze postShare on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *