De glitterbroeken, elpees en broeken met wijde pijpen mogen weer uit de kast. De seventies serie The Get Down gaat vanaf 7 april met deel 2 verder bij Netflix. The Get Down is een echte Netflix Original en Netflix neemt geen halve maatregelen. Het schijnt dat één aflevering rond de $16 miljoen per aflevering kost. Een prijskaartje van rond de $200 miljoen voor één seizoen! Bitterzoet aangezien de personages in de serie moeite moeten doen om hun hoofd boven water te kunnen houden in de South Bronx eind jaren ’70. Om aan deze zorgen te ontsnappen zoeken Ezekiel en zijn vrienden hun heil in discomoves en graffiti.

Op zoek naar jezelf – getto style

In The Get Down zien we hoe een groep tieners hun passie volgen. Voor de een is dat muziek, voor de ander is het graffiti. Verschillende manieren om hetzelfde te bereiken: de zoektocht naar wie en wat ze zijn. In deel 1 van het eerste seizoen zagen we hoe Ezekiel (Justice Smith) probeert om het als dichter/tekstschrijver te maken in de muziek business. We zagen bovendien dat Ezekiel met zijn vrienden optrad als The Get Down Brothers. Ezekiel heeft een oogje op Mylene (Herizen F. Guardiola) die prachtig kan zingen. Maar Mylene’s vader vindt dat ze haar stem alleen mag gebruiken in het gospelkoor. Best lastig als je Queen of the Disco wilt worden. Toch staat Mylene op het punt om de gospelhitlijsten te veroveren en scoort ze haar eerste hit met haar band Mylene and the Soul Madonna’s.Zoals je zult begrijpen staat Mylene’s vader niet te trappelen. Dit in tegenstelling tot haar oom die alleen maar kansen ziet. Niet goed voor de familiebanden dus.

De serie speelt zich af in New York City waar gangs en gangsters de dienst uitmaken. De hiphop staat in de kinderschoenen en er wordt lustig op los gescratcht met elpees. Elke aflevering begint met een rap waarin een oudere Ezekiel een rap maakt over de vorige én aankomende aflevering. Dit was ons nog niet bekend, maar hé… zo ontdek je nog eens wat.

Ken je The Get Down nog niet of is deel 1 wat naar de achtergrond geraakt? Bekijk dan deze zeer uitgebreide trailer, dan ben je in no time helemaal up-to-date en krijg je een beetje een vibe om in de juiste termen te blijven.

Deel 2: op verkenning in de eighties

We spoelen fastforward en belanden één jaar na deel 1. In deel 2 zien we hoe Mylene Cruz probeert door te breken als zangeres. Haar opvallende solo tijdens de kerkdienst is niet onopgemerkt gebleven en Mylene krijgt kansen in de muziek business. Ezekiel en Mylene komen erachter dat ze op hun creativiteit en liefde moeten vertrouwen. Ze zullen offers moeten brengen, zowel voor elkaar als voor de muziek. En die muziek? Die is altijd in ontwikkeling. Tijdens deel 2 zien we nóg een onbekende muziekstroming bovendrijven. Maar wees niet getreurd, want de seventies discomoves zullen niet ontbreken.

Ondertussen is New York City in a bad state. De stad zit financieel aan de grond, wordt geterroriseerd door gangs (zouden de gangs van New York hiervandaan komen?). Ze deinzen nergens voor terug en dat geldt ook voor de muziekbobo’s die alleen dollartekens in hun ogen lijken te hebben.

Maakt Netflix ook een vreugdedansje?

Zoals we al vertelden is The Get Down een heel erg dure serie. Het budget was $9 miljoen per aflevering, maar de kosten rezen al snel de pan uit. Netflix wilde het seventies-gevoel overbrengen, waar blijkbaar eenflink prijskaartje aan hangt. De kosten komen namelijk uit op ongeveer $16 miljoen per aflevering! Of The Get Down goed bekeken is laat Netflix angstvallig stil. Er zijn geen mededelingen gedaan over de kijkersaantallen. Ok, eerlijk is eerlijk. Exacte aantallen van Netflix Originals Orange is the New Black of House of Cards konden we ook niet vinden, maar we horen weinig over The Get Down om ons heen. We vragen ons af of Netflix het aandurft om een tweede seizoen van The Get Down te maken. Zeker met zo’n prijskaartje.

Groovy of een uitgedraaide elpee?

Of je The Get Down (deel 2) wel of niet moet kijken is lastig om te zeggen. De serie is heel erg mooi gefilmd en je waant je echt in de seventies. De afleveringen van deel 1 waren soms moeilijk om door te komen, maar het was de moeite waard om te blijven kijken. Het is knap hoe The Get Down verschillende thema’s aan de kaak stelt. Politiek, religie, racisme, corruptie en jezelf vinden in een wereld die constant in beweging is. Het komt allemaal voorbij. Je ziet muziekstromingen ontstaan en de groovy beats maken deze Netflix serie uniek.

Toch leert deze serie ons ook dat een flinke smak budget voor een serie geen garantie is voor een succesvolle serie met hoge kijkcijfers. De afleveringen uit deel 2 zullen cruciaal zijn. Het is erop of eronder met de The Get Down.

Deel deze postShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *