Deze week staat de allereerste gastblog online. Bianca was heel erg enthousiast over de Netflix-serie Gypsy en wilde wel eens weten hoe het is om een blog te schrijven. Wij vinden het natuurlijk hartstikke leuke als er mensen zijn die ook iets willen schrijven over een tv-serie waar ze wel of juist niet van houden. Wat Bianca vindt van de Netflix-serie Gypsy? Je leest het hier.

Er is weer een nieuwe Netflix Original deze zomer. Vanaf 30 juni is de nieuwe meeslepende psychologische thrillerserie Gypsy te zien op Netflix. Zoals het de originele Netflix series betaamt is ook dit een steengoede serie. Als je begint te kijken naar deze serie, wil je verder kijken. Bingewatch alarm aan!

Het dubbelleven van de therapeute Jean Holloway

gypsy-netflix-seizoen-1Naomi Watts pakt de hoofdrol en kruipt in de huid van Jean Holloway. Jean is een therapeute die door haar grote betrokkenheid zichzelf regelmatig gevaarlijk ver verliest in de levens van haar cliënten. Ze zet met haar escapades niet alleen haar carrière op het spel, maar ook haar relatie.

Naast haar werk als therapeute leeft Jean een rustig leven. Ze is getrouwd met een succesvolle man (Billy Crudup) en samen hebben zij een dochter, Dolly. Je ziet Jean strugglen met het ‘gewone’ leven. Haar man Michael werkt veel en komt vaak laat thuis. Haar dochter heeft ‘genderissues’ en Jean mist de spanning in haar leven.

In strijd met de regels duikt ze stiekem in het privéleven van haar cliënten om de ‘andere kant’ van het verhaal te kunnen achterhalen. In eerste instantie om haar cliënten beter te kunnen helpen. Totdat ze zichzelf verliest in een lesbische affaire met de jonge uitdagende Sidney Pierce, de manipulatieve ex-vriendin van één van haar cliënten. Jeans dubbelleven neemt extremere vormen aan en wordt steeds lastiger te verbergen….

Songtrack

Er wordt veel gesproken over de mooie en bijzondere muziek uit de serie. De soundtrack – die ook “Gypsy” heet”- komt voort uit de hit van Fleetwood Mac uit 1982. Stevie Nicks heeft zelf de soundrack opnieuw uitgebracht voor de Netflix serie. Het is nog steeds hetzelfde nummer, maar akoestisch, rustiger en mystieker. Luister het nummer hier:

 

Komt er een Gypsy Seizoen 2?
Seizoen 1 bevat 10 afleveringen waarvan de laatste aflevering eindigt met een echte cliffhanger. Dan kan seizoen 2 eigenlijk niet uitblijven. Volgens Lisa Rubin, bedenker van de serie, liggen de plannen voor seizoen 2 er al. Hoofdrolspeelster Naomi Watts ziet een tweede seizoen ook wel zitten. Toch is het nog geen done deal. De recensies van critici zijn niet allemaal even lovend, daartegenover staan wel een heleboel positieve Gypsy-fans.

Update: inmiddels heeft Netflix besloten dat er geen vervolg komt op seizoen 1 van Gypsy.

Wil jij ook wel eens kijken of het schrijven van een blog over een serie wat voor jou is? Dan kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij zouden het erg leuk vinden om meerdere gastbloggers aan onze blog toe te kunnen voegen!

Deel deze postShare on Facebook
Facebook
1Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *