Het Britse koningshuis staat volop in de spotlights de laatste tijd. Prins Harry en Suits-actrice Meghan Markle kondigden hun verloving aan en vanaf 8 december verschijnt seizoen 2 van The Crown op Netflix. In het nieuwe seizoen vervolgen we de regeerperiode van Queen Elizabeth II (Claire Foy). Of de Britse royals blij zijn met seizoen 2 van The Crown is nog maar de vraag. In seizoen 2 lijkt prins Philip (Matt Smith) te worden neergezet als een overspelige seksverslaafde en de koningin als een jaloerse echtgenote. Wat kan je verwachten van seizoen 2 van The Crown en moeten de royals hun PR-machine maar in gereedheid brengen om alvast voorbereid te zijn op serieuze damage control?

Seizoen 2: De focus ligt op Philip en het gezin

The Crown Seizoen 2 PhilipActeurs Claire Foy en Matt Smith hebben aangegeven bij de producers dat ze het interessant zouden vinden om meer ‘huiselijke’ scenes te spelen. Wat is er nou interessanter dan wat er zich achter de paleisdeuren heeft afgespeeld? Wie zijn The Queen en Philip achter gesloten deuren? Als we de geruchten over seizoen 2 moeten geloven staat ons een seizoen vol persoonlijke issues te wachten.

In seizoen 2 van The Crown zal de focus meer op Philip en de huwelijkse perikelen komen te liggen. Elizabeth en Philip zijn in het echt meer dan 70 jaar getrouwd, maar dat ze nog bij elkaar zijn mag een groot wonder genoemd worden als we seizoen 2 van The Crown moeten geloven. Volgens een van de producers leren we Philip beter kennen en daar horen ook tot nu toe onbekende dingen bij. Het lijkt erop dat Philip geportretteerd wordt als een seksverslaafde flierefluiter die de koningin meerdere malen bedroog. In seizoen 1 van The Crown konden we natuurlijk ook al zien dat Philip niet bepaald gelukkig was met zijn rol als prinsgemaal. Hij moest zijn militaire carrière vaarwelzeggen en vond hij dat hij weinig vrijheid had.

The Crown seizoen 2 Netflix KennedyIn seizoen 2 lijkt Philip de grenzen nog meer op te zoeken en lijkt hij de grens zelfs over te gaan. Hij zou het iets te gezellig hebben met Jackie Kennedy. The Queen en Philip zullen in seizoen 2 John F Kennedy (Michael C. Hall) en zijn vrouw Jackie (Jodie Balfour) ontvangen die in 1961 Buckingham Palace bezochten. Jackie vraagt Philip om een rondleiding en hier is de Queen niet van gediend. Ze reageert jaloers: ‘it’s my house so I’ll do it”. Met andere woorden: The Queen is not amused.

Wisseling van de wacht

Onlangs is bekend geworden dat een groot deel van de cast vervangen wordt in seizoen 3 en 4. Actrice Claire Elizabeth Foy – what’s in a name- zal na seizoen 2 vervangen worden door Olivia Colman (bekend van Broadchurch en The Nightmanager). Olivia lijkt geknipt voor de rol, want ze sleepte –net als Claire Foy- al meerdere acteerprijzen in de wacht en was zelfs al eens te zien als de Britse vorstin in de film Hyde Park on Hudson uit 2012. Met deze ‘troon overdracht’ komt het vast goed.

The Crown seizoen 2 NetflixActrice Claire Foy heeft er in ieder geval veel vertrouwen in, want ze liet al weten dat ze het “really exciting and great and amazing” vindt. Door wie Philip en consorte vervangen zullen worden is nog niet bekend.

Dat Netflix fans nog meer seizoenen van The Crown kunnen verwachten staat al vast. The Queen regeert al meer dan 60 jaar en Netflix heeft dan ook 6 seizoenen van The Crown ingepland. Omdat The Crown is gebaseerd is op de waargebeurde feiten. Natuurlijk zitten er ook de nodige foutjes in of hebben de schrijvers de waarheid soms erg ruim geinterpreteerd. Na 8 december –dat nieuwe seizoen van The Crown is er natuurlijk zo doorheen- moeten fans weer minstens een jaar wachten voordat seizoen 3 op Netflix verschijnt. Om het lange wachten iets te verzachten doken wij alvast in de feiten, want wat er gebeurt met het Britse koningshuis in de jaren 60 is natuurlijk al bekend.

Wat zal er gebeuren in seizoen 3?

The Crown seizoen 3 Netflix Charles investituurIn seizoen 3 van The Crown zullen de gebeurtenissen van 1963/1964 tot 1973 aan bod komen. Olivia Colman zal rol van The Queen op zich nemen. Een van de producenten heeft laten weten dat Camilla –die nu getrouwd is met Charles- haar opwachting zal maken in seizoen 3. Camilla en Charles waren namelijk al in de begin jaren 70 aan het daten, dus we kunnen deze controversiële relatie al in seizoen 3 zien. Daarnaast zal in seizoen 3 van The Crown Charles de investituur –bekleding van het ambt- ondergaan. Leuke funfact: de bol op Charles’ kroon was niet van massief goud. Nee, dat is veel te zwaar voor zijn koninklijke hoofd. De royals vonden een goed alternatief en lieten een pingpongbal voor de gelegenheid goud spuiten.

Vanaf 8 december dompelen we ons weer onder in de wereld van de tiara’s, bontjassen, ongelukkige royals en dromen we weg bij seizoen 2 van The Crown. Of seizoen 2 echt zo ‘schadelijk’ is voor het Britse koningshuis valt nog te bezien. De koninklijke adviseurs zullen vast –net als ons- vol verwachting uitkijken naar het nieuwe seizoen. Dan weten ze of er nog wat damage control nodig is. Hoewel het koninklijk huis waarschijnlijk niet zal reageren op de Netflix-serie is het altijd leuk om je in te denken hoe en of er in koninklijke kringen ook gekeken wordt naar deze Netflix Original. Zouden de Britse Royals zelf op hun koninklijke zetel op de bank zitten om te kijken wat The Crown nu over ze laat zien? Gelukkig is de verloving van Prins Harry en zijn serie-prinses Meghan Markle de perfecte bliksemafleider om de aandacht wat te verleggen.

Wil je alvast het echte The Crown gevoel krijgen voordat je seizoen 2 gaat bingewatchen? Dan hebben we alvast de trailer van seizoen 2 voor je om in de stemming te komen.

Deel deze postShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *