Wachten duurt lang, al staat het in schril contrast met de tijd die Claire en Jamie zonder elkaar moesten leven. Maar Droughtlander (de tijd zonder Outlander volgens fans) is bijna voorbij, want vanaf 10 september is seizoen 3 van Outlander te zien in Amerika. Claire ontdekt eind seizoen 2 –met behulp van haar dochter Brianna en Roger- dat Jamie de Battle of Culloden heeft overleefd. De zoektocht naar haar oude liefde (emojional verbeeld in de Valentijnsblog) begint. Hoe is het leven van Claire en Jamie zonder elkaar verlopen en hoe is de hereniging? Outlander is gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon en daarom weten we al dat er een hereniging zal komen. Hoe…? Dat gaan we zien in seizoen 3 van Outlander. Maak je klaar voor een reis through the stones. Dit kan gepaard gaan met de nodige spoilers 😉

Het Sassenachloze tijdperk

blog-outlander-seizoen-3-hereninging-jamie-claire-frankIn de laatste aflevering van seizoen 2 zagen we een hartverscheurende scene. Jamie (Sam Heughan) en Claire (Caitriona Balfe) namen afscheid bij de stenen, want de Battle of Culloden was aan de gang en Claire was zwanger. Ze kon niet anders dan terugkeren naar Frank (Tobias Menzies) eind jaren 40. Frank wil Brianna met Claire opvoeden en een vader voor haar zijn. Claire gaat akkoord en in seizoen 3 zien we hoe Claire, Frank en Brianna als gezin leven. Claire werkt als chirurg en samen met Frank voedt ze Brianna (Sophie Skelton) op. Claire’s leven is niet compleet zonder Jamie en dat valt Frank ook op: “Claire, when I’m with you, I’m with you, but you’re with him”.

blog-outlander-seizoen-3-hereninging-jamie-claireOndertussen heeft Jamie de Battle of Culloden overleefd en hij heeft het zwaar. Hij is de liefde van zijn leven en hun ongeboren dochter kwijt en hij heeft last van survivors guilt. Jamie krijgt te maken met een vrijlating, een bijna-doodervaring, leven in een grot, de Ardsmuir gevangenis, een verwende bastaardzoon en een (liefdeloos) huwelijk met een oude bekende: Laoghaire. Uiteindelijk gaat Jamie naar Edinburgh en daar begint hij zijn eigen drukkerij. Ondertussen smokkelt hij met Fergus alcohol en bouwt hij zijn leven op in Edinburgh.

De hereniging in de print shop

De meeste Outlander fans wachten maar op één scene: de print shop/drukkerij. Claire is erachter gekomen dat Jamie nog leeft en als Alexander Malcolm een drukkerij heeft. Gotcha James Alexander Malcolm MacKenzie Fraser, gevonden! Claire reist terug door de stenen en gaat naar hem op zoek. Hoe zal het weerzien zijn? In de trailer (zie onderaan de blog) kan je het belletje van de drukkerij al horen rinkelen. Uiteraard hangt er veel geheimzinnigheid rond HET Outlander moment van seizoen 3. Ondanks alles is er een afbeelding gelekt waarin we de hereniging kunnen zien van Jamie en Claire…

blog-outlander-seizoen-3-hereninging-jamie-claire-print-shop-drukkerijIn het boek Voyager konden we lezen dat Jamie elegant flauwvalt wanneer hij Claire ziet. De print shop scene zal hoogstwaarschijnlijk in aflevering 6 plaatsvinden. Volgens de synopsis kunnen Jamie en Claire na decennia eindelijk hun emotionele en fysieke band ophalen. Na 20 jaar is dat vast wennen voor de twee tortelduifjes.

Natuurlijk is Jamie ook erg benieuwd naar hun dochter (uiteraard wist hij het geslacht nog niet). Claire heeft foto’s van Brianna meegenomen en zo kan Jamie momenten uit het leven van hun dochter bekijken. Het zal niet gemakkelijk zijn voor Jamie. Hij kon zich niet voorbereiden op het moment en zomaar ineens verschijnt Claire weer in zijn leven. Ze zijn allebei veranderd, maar de liefde en chemie spat vast weer van het scherm. Sommige diehard Outlander-fans geloven dat acteurs Sam en Caitriona in real life ook een setje zijn, maar vooralsnog lijkt dat niet het geval te zijn.

De tocht naar Jamaica… of was het Zuid-Afrika

Outlander seizoen 3 is voor het grootste gedeelte opgenomen in Schotland. Aan het eind van boek 3 reizen Jamie en Claire naar Jamaica. Volgens de producent kan er veel geschoten worden in Schotland, maar Jamaica wordt natuurlijk wel een lastig verhaal. Je zou verwachten dat de Outlander cast zich dan verplaatst naar Jamaica, maar series worden niet altijd gefilmd waar je het zou verwachten. Filmen in Zuid-Afrika had een groot voordeel: de set van de serie Black Sails was beschikbaar. De schepen konden gebruikt worden, waardoor de productiekosten voor producent Starz flink gedrukt konden worden. Via deze fanblog kan je een kijkje nemen achter de schermen kijken bij Outlander seizoen 3. Supertof om te zien!

Wanneer is Outlander te zien in Nederland & België?

Om maar direct met de deur in huis te vallen…Update: Seizoen 1 en 2 waren te zien op Netflix, maar het lijkt dat Ziggo er met Outlander seizoen 3 vandoor gaat.  Seizoen 3 van Outlander is namelijk vanaf 1 maart 2018 op Ziggo Movies & Series te zien! Netflix loopt achter de feiten aan, maar zal uiteindelijk een half jaar later alsnog de serie uitzenden! Seizoen 3 is namelijk vanaf 1 september op Netflix te zien!

The story continues: Seizoen 4

blog-outlander-seizoen-4Starz heeft al bekend gemaakt dat seizoen 4 van Outlander besteld is. De verfilming van Drums of Autum zullen binnenkort van start gaan. In seizoen 4 zal er een heuse wolfshond gecast moeten worden. De wolfhond – Rollo- wordt gevonden en wordt een onderdeel van de familie. Een aantal Northern Inuit puppy’s worden z.s.m. getraind, zodat ze klaargestoomd kunnen worden voor de opnames van seizoen 4. Dieren laten zich niet zo makkelijk regisseren, dus hopelijk zijn ze op tijd klaar.

In seizoen 4 (boek 4) reizen Jamie en Claire met jonge Ian naar North Carolina waar ze Jamie’s tante Jocasta ontmoeten. De Amerikaanse revolutie broeit onder het volk. Ze bouwen hun leven op in North Carolina, maar missen hun dochter Brianna. Lucky for them heeft Brianna het tijdreisgen geërfd en zij besluit op zoek te gaan naar haar ouders. Zullen Jamie, Claire en Brianna herenigd worden in seizoen 4? Het antwoord daarop zullen we pas vanaf 4 november 2018 weten, want dan staat seizoen 4 van Outlander op de planning.

 

Deel deze postShare on Facebook
Facebook
141Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0

4 thoughts to “Jamie & Claire na 20 jaar herenigd in Outlander seizoen 3

 • Nadine

  ik kan niet wachten!!! ik heb de boeken gelezen en Jamie in de serie is ook echt zoals ik hem me had voorgesteld. dit is een hele goede verfilming van de boeken. laten we hopen dat seizoen 3 snel op netflix is 🙂

  Beantwoorden
  • Vrouwen die van Series houden

   Hi Nadine… Nee het wachten is wel erg moeilijk zo. Ik ben zelf begonnen met de serie en daarna pas met de boeken. Maar ik kan me ook geen andere Jamie en Claire meer voorstellen. Ze zijn echt super gecast!

   Beantwoorden
 • Linda

  Jaaa!! Ik ben zo verslaafd aan dit prachtige verhaal. Ik moet echt de boeken gaan lezen. Heel vervelend dat het niet op tv komt, maar dat weerhoud mij niet om te kijken. Beste serie ooit!

  Beantwoorden
  • Vrouwen die van Series houden

   Hi Linda, ja ik ben zelf ook pas begonnen met de boeken toen ik seizoen 1 en 2 al gezien had. Echt een fantastische serie!

   Beantwoorden

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *