Het is bijna zover. Vanaf 17 juli kunnen we in Nederland weer kijken naar een nieuw seizoen van Game of Thrones (GoT). Winter is here. Een van de series die je deze zomer niet mag missen. Seizoen 7 zal in Nederland exclusief bij Ziggo te zien zijn nadat HBO de stekker uit HBO now (betaalzender) heeft getrokken. Fans moesten langer wachten, want de opnames liepen door de te goede weersomstandigheden uit. Winter is here en dan komt het niet zo goed uit als het buiten te zonnig is.

Elk jaar moeten we wel weer even nadenken wat er ook alweer was gebeurd in het vorige seizoen. Daarom beginnen we met een korte recap van de gebeurtenissen uit seizoen 6. Natuurlijk kan je ook lezen wat seizoen 7 voor je in petto heeft.

 

Jon Snow Melissandre Seizoen 6Wat gebeurde er ook alweer in seizoen 6?

Wij zullen niet de enige zijn die even goed moeten nadenken over wat er in het vorige seizoen van Game of Thrones is gebeurd. Er gebeurt zoveel dat het soms moeilijk is om alles goed bij te houden. Dat is ook Ziggo niet ontgaan en ze ontwikkelden Guide of Thrones. Deze interactieve chatbot geeft antwoorden op je vragen over Game of Thrones.

Voor deze blog zijn wij even de Guide of Thrones. Wat gebeurde er in seizoen 6? Wij hebben 10 gebeurtenissen in willekeurige volgorde voor je op een rijtje gezet in een echte GoT seizoen 6 recap.

 1. Ramsey vermoordt zijn vader en voert zijn net geboren halfbroertje en schoonmoeder aan de honden.
 2. Sansa en Theon ontsnappen -met behoorlijk wat hulp van Brienne- uit Winterfell.
 3. Melissandre blijkt een oud vrouwtje, maar is haar healing powers nog niet kwijt. Ze brengt Jon Snow terug uit de dood. Jon en Sansa gaan samenwerken en pakken Ramsey terug, waarna Jon King of the North wordt.
 4. Benjen Stark redt Bran en Meera van de White Walkers. Bran heeft visioenen:
  – De White Walkers zijn creaties van de Kinderen van het Bos.
  – Hodor heet Hodor vanwege zijn laatste uitspraak: Hold the door.
  – Jon Snow is geen bastaard van Ned Stark, maar het kind van Lyanna (Ned’s zus) en Rhaegar Targaryen.
 5. Jaime Lannister probeert samen met de Queen of Thorns Margaery en Loras te bevrijden uit de handen van de Faith Militant. Ondertussen blaast Cersei de boel in Kings Landing op en haar zoon Tommen pleegt zelfmoord als hij deze aanslag ziet. Cersei belandt door deze actie op de Iron Throne.
 6. In Dorne wordt de prins vermoord. De Sand Snakes nemen de macht over en zoeken een samenwerking met Daenerys.
 7. Ook Theon en Yara zweren Daenerys trouw. Reden: oom Euron Greyjoy heeft zijn broer en hun vader Balon vermoord.
 8. A Girl has no name is niet meer. Arya krijgt haar zicht terug en vecht voor haar vrijheid. Met succes gaat ze op weg naar Winterfell en neemt onderweg wraak op huis Frey.
 9. Daenerys (Khaleesi) Targaryen wordt gevangengenomen door Khal Moro. Not amused zet Daenerys de tent met daarin alle Khals in brand en neemt de leiding over de Dothraki. Ze werkt samen met Tyrion Lannister en dumpt love interest Daario. Alles voor het einddoel: The Iron Throne.
 10. Tyrion heeft het geschopt tot Hand of the Queen en is daarmee de spreekwoordelijke rechterhand van Daenerys.

In de war door al die namen? Begrijpelijk. Misschien biedt dit personage-overzicht uitkomst.

 

Nederlanders in Game of Thrones

Wat er met onze Nederlanders Carice van Houten en Michiel Huisman in Game of Thrones gaat gebeuren is nog onzeker. Melissandre (Carice van Houten) en Daario (Michiel Huisman) werden allebei in seizoen 6 achtergelaten. Het is zeker dat Carice in seizoen 7 zal opduiken, want ze is te zien in een van de trailers.

Of we Michiel Huisman gaan zien in seizoen 7 is onzeker. “Je moet je erop instellen dat jouw karakter dood kan gaan”, aldus Michiel. Maar Michiel heeft ook gehint op een mogelijke reünie tussen Daenerys en Daario. Daario is tot over zijn oren verliefd op Daenerys dus zou hij als strijder er niet alles aan doen om haar te veroveren?

Seizoen 7 Game of Thrones Eigen Westeros Kaart

Je persoonlijke kaart van Westeros.

Ziggo heeft voor de grote lancering van seizoen 7 nog een superleuke feature toegevoegd. Je kan op een speciale kaart van Nederland zien in welk Kingdom jij zou wonen. Zo zijn de Waddeneilanden The Iron Islanders en wonen Groningers in The North en vechten ze mee met de Stark. Hoe tof is dit.

Op twitter kan je vanaf vandaag t/m 17 juli een persoonlijke versie bemachtigen! Ga naar het Ziggo Movies & Series Twitterkanaal, klik op de speciale button en je ziet een “standaard” tweet waarin je vraagt om een Game of Thrones kaart. Je ontvangt van Ziggo Movies & Series een gepersonaliseerde kaart. Een échte musthave voor alle die hard Game of Thrones fans.

 

game-of-thrones-daenerys-jon-snow-ontmoetingSamenwerkingen, ontmoetingen en herenigingen in Seizoen 7

We kunnen veel samenwerkingen en reünies verwachten. Belangrijkste ontmoeting van seizoen 7 lijkt die tussen Jon Snow en Daenerys. Tijdens deze ontmoeting op Dragonstone zou Jon erachter kunnen komen dat hij afstamt van de Targaryens. Een beroemde uitspraak is: You Know Nothing Jon Snow. En dat geldt ook hier. Jon is niet op de hoogte van deze onthulling. Of hij eind seizoen 7 wel op de hoogte is blijft de vraag.

Arya’s wolf Nymeria lijkt een rentree te maken. Arya stuurde de wolf in seizoen 1 weg om veiligheid te zoeken. Na zware jaren lijkt er in seizoen 7 een reünie tussen mens en wolf op stapel te staan.

 

Mogelijk twee nieuwe romantische allianties

Ok, romances en bruiloften hebben in Game of Thrones behoorlijk vaak een dodelijke afloop. The Red Wedding eindigde in de dood van Rob, zijn vrouw en Catherine Stark. The Purple Wedding eindigde in een vergiftiging van Geoffrey. Een waar we toch minder rouwig om zijn. De enige romance die al vanaf seizoen 1 ‘bloeit’ is die van Jaime en Cersei Lannister. Niet dat dat natuurlijk zo’n goed teken is…Ook daar zou verandering in kunnen komen in seizoen 7 of 8. Cersei heeft een bondgenoot nodig en het zou zomaar eens kunnen dat ze daarvoor met Euron gaat trouwen. Hoe zal Jaime hierop reageren? Of het huwelijk een lang leven beschoten is, is in Game of Thrones natuurlijk altijd de vraag.

Daenerys en Jon Snow zullen elkaar in seizoen 7 in ieder geval gaan ontmoeten en fans speculeren al tijden over een romance tussen de twee. Op zich zou het geen verrassing hoeven zijn, want vanuit een tactisch standpunt zou het een slimme zet zijn. Twee belangrijke leiders die zich ‘verenigen’. Dat ze familie (neef en tante) van elkaar zijn maakt voor Targaryens niet zoveel uit, dus er is maar weinig dat de twee in de weg staat.

 

game of thrones-seizoen 7 gevecht khaleesi cerseiEpische gevechten

Vorig seizoen zagen we een episch gevecht en op basis van de trailers van seizoen 7 kunnen we dit jaar ook spectaculaire gevechten verwachten. Volgens verwachtingen zal dit gevecht internet doen ontploffen. GoT-fans zijn al wat gewend na The Red Wedding en Battle of the Bastards, dus dat belooft wat.

Waarschijnlijk zal er een Clash of Queens zijn tussen het leger van Daenerys en dat van Cersei (korte fragmenten te zien in de trailer). Een zeegevecht tussen Yara/Theon en hun oom Euron zal waarschijnlijk leiden tot een gevangenschap voor Yara. En dan hebben we nog het gevecht tussen Jon Snow en de Night King. Het seizoen wordt niet voor niets geïntroduceerd met Winter is Here. Dat dit derde gevecht huge zal zijn is wel duidelijk want het is opgenomen in een studio van 11.000 m2. De voorbereidingen duurden een half jaar. Need we say more?

Wil je nog meer spoilers/theorieën zien? Deze Youtube video is bijna 2 miljoen keer gekeken en ontleedt elke scene in de trailer zeer gedetailleerd. Aanrader voor de die-hard GoT fans.

 

Het einde van een tijdperk: seizoen 8

Na seizoen 7 kunnen we ons nog verheugen op een vervolg. Dit zal waarschijnlijk ook bij Ziggo te zien zijn. Seizoen 8 zal het laatste seizoen zijn en zal bestaan uit 6 afleveringen. De showrunners zijn druk bezig met het schrijven van deze laatste afleveringen. Zelfs acteurs tasten in het duister, want alles kan gebeuren in Game of Thrones.

Vooralsnog kunnen we eerst in Nederland genieten van seizoen 7 dat vanaf 17 juli op Ziggo (pakket Movies & Series L en XL) te zien zal zijn. Het Movies & Series Pakket is te maandelijks opzegbaar en kost 6,95 euro per maand (pakket L). Seizoen 7 bestaat uit 7 afleveringen die ongeveer variëren van 60 tot 81 minuten. De afleveringen zullen om 21.00 uur bij Ziggo Movies & Series “opvraagbaar” zijn. Aflevering 1 zorgde nog voor wat problemen bij Ziggo. De vraag was zo groot dat veel Ziggo-klanten aflevering 1 van seizoen 7 pas op een later tijdstip konden bekijken. Dit bleek een wereldwijd probleem doordat HBO servers overbelast waren. Ziggo belooft beterschap voor aflevering 2 en kunnen we ongestoord naar seizoen 7 van Game of Thrones kijken. Feit blijft dat Ziggo met Game of Thrones wel echt The King of het serieaanbod heeft binnengehaald. Let the winter begin.

 

Screenshots Game of Thrones ©HBO, Kaart Royal Dutch Kingdom of Westeros ©Ziggo
Deel deze postShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *