De eerste blog van 2018! 2017 ligt achter ons en we kunnen terugkijken op een mooi serie-jaar. 2017 zat vol verrassingen op seriegebied, want wie had het succes van 13 Reasons Why verwacht? Wie had voorspeld dat Kahleesi en Jon Snow een incestueus setje zouden worden? Jessica Alba schitterde in The Sinner en Prison Break werd nieuw leven in geblazen. Ook op de Nederlands tv schitterde Omroep Max met de serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Maar wat kunnen we op het gebied van series verwachten in 2018?

Verwachtingen series 2018-Outlander1. Outlander Seizoen 3 op Netflix

By far de meest gelezen blog van 2017 was onze blog over Outlander seizoen 3. Er kwamen ook mails binnen, want wanneer werd Outlander seizoen 3 nou uitgezonden op Netflix? Zowel in Nederland als België leek het er niet op dat Outlander in 2017 (legaal) te zien zou zijn voor Nederlandse fans. En er is nieuws: het lijkt erop seizoen 3 vanaf 18 februari op Netflix te zien zal zijn. Eindelijk kunnen Nederlandse fans genieten van de hereniging tussen Jamie en Claire in de printshop en zien ze wat er in de overige 20 jaar is gebeurd. Het wachten is dus bijna voorbij Outlander-fans: Seizoen 3 komt hoogstwaarschijnlijk op 18 februari op Netflix te staan.

Verwachtingen series 2018-Maniac2. Emma Stone in Maniac seizoen 1

Emma Stone nam in 2017 nog een Oscar in ontvangst voor La La Land. In 2018 zal ze te zien zijn naast Superbad’s Jonah Hill in de Netflix-serie Maniac. Maniac is een remake van de in 2014 uitgezonden Noorse serie. Geen vrolijke tapdanspasjes voor Emma Stone, want de serie draait om de fantasiewereld van twee psychiatrische patiënten. Wanneer Maniac precies uitgezonden zal worden in 2018 is nog niet bekend? Het is wel bekend dat Netflix de serie heeft ingepland voor 2018. To be continued…

Verwachtingen series 2018_House-of-Cards-seizoen-63. House of Cards Seizoen 6 zonder Kevin Spacey

Het zal niemand ontgaan zijn. 2017 was het jaar van #Metoo. Dit schandaal bereikte ook House of Cards aangezien hoofdrolspeler Kevin Spacey in opspraak raakte. Hij wordt door meerdere mannen beschuldigd van seksuele intimidatie en misbruik en Netflix legde de opnames van seizoen 6 stil. Begin 2018 zullen de opnames vervolgd worden en er is besloten om het laatste seizoen te laten draaien om de andere hoofdrolspeelster Robin Wright. Eind seizoen 5 zagen we al dat Claire (Robin Wright) het op Frank’s (Kevin Spacey) positie had gemunt. Wie had toen kunnen weten dat het zo zou lopen? Of Frank Underwood helemaal niet meer in seizoen 6 te zien zal zijn is nog niet duidelijk en ook de releasedatum blijft nog even gissen. Wel is bekend geworden dat seizoen 6 maar 8 afleveringen zal hebben in plaats van de oorspronkelijke 13 afleveringen. De producenten van House of Cards staan voor de moeilijke taak om een eind te schrijven aan een van de populairste series allertijden zonder de hoofdpersoon waar de serie grotendeels om draaide. Dat wordt nog een flinke klus.

Verwachtingen series 2018-Britannia4. Seizoen 1 Britannia op Amazon Prime

Amazon zet de turbo aan in 2018. Ze maken al prachtige series als Mozart in the Jungle en ook The Marvelous Mrs. Marvel verrast. We gaan in 2018 gaan we nog veel meer van ze horen, want ze willen de concurrentie aangaan met Netflix. Vanaf januari 2018 komt in Amerika de 10 -delige serie Britannia uit. In dit Britse kostuumdrama reizen we terug in de tijd naar het jaar 43. De Romeinen vochten in het jaar 43 de slag om Romeins Brittannië (in het Latijn Britannia). Dit gaat niet zonder slag of stoot, want het mysterieuze land wordt verdedigd door vrouwen die strijden voor hun land en ze worden daarin bijgestaan door druïdes die de krachten van de onderwereld in proberen te zetten. Rivalen Kerra en Antedia moeten samenwerken om de Romeinse invasie tegen te gaan. Of en wanneer Amazon Prime Britannia ook in Nederland uitzendt is nog niet bekend, maar als het seizoen een succes wordt zal dat vast niet lang op zich laten wachten. De trailer is onderaan de blog te zien zodat je een indruk krijgt van deze nieuwe Amazon Prime serie.

Verwachtingen series 2018_Bruiloft-Meghan_Markle5. Suits actrice Megan Markle trouwt met prins Harry

OK; geen serie of seizoen, maar je kan geen lijstje maken rondom series en HET mediaevent van 2018 overslaan. Het zal niemand ontgaan zijn, maar Suits actrice Meghan Markle stapt op 19 mei 2018 in het huwelijksbootje met haar prins Harry. Het stel geeft elkaar het ja-woord in de St George’s Chapel van Windsor Castle en we mogen allemaal live op tv meekijken. Natuurlijk is Meghan wel wat camera’s om haar heen gewend, want ze was maar liefst 7 seizoenen te zien als Rachel in Suits. Ze zal -net als tegenspeler Patrick J. Adams- niet terugkomen in seizoen 8, maar op zich op haar leven als prinses gaan richten. Leuk detail is dat tijdens de huwelijksplechtigheid het gebruikelijk is om de eerste (doop)naam te gebruiken. Laat dat bij Meghan nou toevallig Rachel zijn! Neem jij Rachel deze prins aan tot je wettige echtgenoot?

 

Lijstjes maken is altijd lastig. Er zijn nog zoveel andere series of seizoenen waar we naar uit kunnen kijken en dan zijn er altijd de onbekende pareltjes die ineens een hit zijn. Of ineens wordt duidelijk dat het laatste seizoen van Game of Thrones pas in 2019 te zien zal zijn en je dus niet in 2018 de final Battle kan zien, maar nog een jaar moet wachten. Gelukkig zijn er genoeg mooie alternatieven om in 2018 naar uit te kijken. Naar welke serie kijk jij uit in 2018? Welke serie moet echt een keer een blog over komen? Geniet alvast van een fijn seriejaar!

Deel deze postShare on Facebook
Facebook
9Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *