Dat acteurs Matt Smith en Claire Foy vervangen zouden worden in seizoen 3 van The Crown was bekend. De opvolgster voor Claire Foy was al aangekondigd, maar wie zij aan haar zijde zou hebben was nog een mysterie… Tot gisteren, want de rol van prins Philip zal vanaf seizoen 3 vertolkt worden door niemand minder dan Tobias Menzies. Waar kan je hem van kennen en wat staat hem te wachten in seizoen 3 van The Crown?

Tobias Menzies heeft zijn acteerkunsten in verschillende series mogen laten zien. In sommige series duikt deze 44 jarige Brit maar in 1 aflevering op (Midsommer Murders, Black Mirror, Doctor Who), maar hij heeft ook hoofdrollen en bijrollen in hele grote tv-series te pakken. Zijn drie bekendste rollen zijn:

 

tobias menzies rome brutusDe moordenaar van Julius Caesar in Rome

De HBO serie Rome betekende voor Menzies een grote doorbraak. Seizoen 1 van Rome werd uitgezonden eind 2005 en was in Nederland op SBS6 vanaf begin 2006 te zien. Way back dus… Tobias trok de sandalen aan van Marcus Junius Brutus – die vaak Brutus wordt genoemd. Brutus was een Romeins senator en staat bekend als een van de samenzweerders die verantwoordelijk waren voor de moord op Julius Cesar. Dat Brutus zelf geen groot bevelhebber bleek wel uit de nederlaag die hij met zijn troepen leed tegen het legioen van Octavianus en Marcus Antonius. Deze nederlaag was voor Brutus zo pijnlijk dat hij geen andere uitweg zag dan zelfmoord te plegen. Tobias was van 2005 tot 2007 te zien in Rome en het was zijn eerste hoofdrol in een serie.

 

tobias menzies outlander frank black jack randallDe dubbelrol Frank/Black Jack Randall in Outlander

Ga er maar eens aan staan. Tobias vertolkte niet 1 maar liefst 2 rollen in Outlander: Claire’s man Frank in de 20e eeuw en Black Jack Randall in het verleden. Black Jack was een voorouder van Frank, maar was op z’n zachtstgezegd niet OK. Frank had het overigens ook niet makkelijk. Hij trouwt met de liefde van zijn leven en ineens verdwijnt zijn vrouw. Na 2 jaar komt ze terug en is ze zwanger van een Schot uit de 18e eeuw. Frank bevindt zich ineens in een driehoeksverhouding, want Claire heeft maar 1 grote liefde…. en dat is en blijft Jamie.

In seizoen 3 van Outlander zien we hoe Frank en Claire de draad proberen op te pakken, maar dat wil niet echt vlotten. Claire blijft verlangen naar Jamie en Frank staat machteloos. Hij voelt zich eenzaam en zoekt zijn geluk ook buiten de deur. Ga er ook maar eens aan staan… het opnemen tegen Jamie Fraser. Dat zou toch elke man verliezen?

 

tobias menzies game of thrones edmund tullyDe oom van Arya en Sansa in Game of Thrones

Geen hoofdrol zoals in Outlander, maar toch is Tobias tussen 2013 en 2016 te zien geweest in een van de meest populaire series ter wereld: Game of Thrones. Tobias vertolkt de rol van Edmure Tully. Edmure is de broer van Catelyn Stark en hij is daarom de oom van o.a. Sansa, Bran en Arya. Edmure heeft gevochten aan de zijde van Robb Stark, maar de Game of Thrones fans weten hoe Robb aan zijn einde is gekomen. Aan het eind van seizoen 6 nam Edmure’s nichtje Arya wraak voor de beruchte Red Wedding en vermoordde ze Walder Frey. Edmure zat op dat moment gevangen en het lijkt erop dat de Lannisters hem als gevangene van Walder hebben overgenomen.

Of Tobias ook in seizoen 8 van Game of Thrones te zien zal zijn lijkt onwaarschijnlijk. Hij heeft –zeker met The Crown erbij- een behoorlijk druk schema en het lijkt erop dat hij nog geen contract met HBO heeft getekend. Het is dus goed mogelijk dat we in Game of Thrones alleen horen praten over Edmure of dat we hem kort terug zullen zien aan het eind van de serie.

 

Met The Crown kan Tobias Menzies een prachtige serie op zijn cv bijschrijven. Seizoen 3 van The Crown zal vooral inzoomen op de gebeurtenissen tussen 1963/1964 en 1973. De schandalen en perikelen rondom de Duke of Edinburgh zullen blijven komen. Never a dull moment in Buckingham Palace. Zeker niet wanneer prins Philip zich ermee loopt te bemoeien. Seizoen 3 van The Crown laat nog wel even op zich wachten, want het seizoen zal niet eerder dan eind 2018, begin 2019 op Netflix te zien zijn. Gelukkig hebben we op 19 mei nog de bruiloft van prins Harry en actrice Meghan Markle om de ‘wachttijd’ iets te onderbreken. The Crown moet de spotlights dit jaar delen met een ECHT Royaltyevent. Maar daar zullen ze niet rouwig om zijn. Daar kan Netflix vast weer nieuwe inspiratie uit putten.

Deel deze postShare on Facebook
Facebook
2Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0

One thought to “Tobias Menzies speelt Philip in seizoen 3 van Netflix’ The Crown”

  • Marjan

    Ik ben weer helemaal bij…

    Beantwoorden

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *